Parc de la Villette

Parc de la Villette

Med inte mindre än 55 hektar är Parc de la Villette den största parken i Paris. Den vackra parken är ett utmärkt utflyktsmål för hela familjen med utställningar, utomhusbio, cirkus, konserter och andra uppträdanden.

Om anläggningen

Håll utkik efter konserter, utställningar, utomhusbio och andra aktiviteter

Parc de la Villette konstruerades på 1980-talet av arkitekten Bernard Tschumi som ville skapa en symmetrisk anläggning. Kanalen Ourcq flyter genom området i öst-västlig riktning och parkens promenadstråk löper i syd-västlig riktning. Av parkens 55 hektar utgörs 35 av grönområden. Ett antal iögonfallande röda byggnader, så kallade folies, står jämnt utspridda i parken. Det arrangeras ofta olika slags evenemang på scenerna i parkens grönområden. Håll utkik efter konserter, utställningar, utomhusbio och andra aktiviteter.

Praktiskt

Parc de la Villette ligger i det nittonde distriktet och nås enkelt med tunnelbana. Du kan kliva av vid antingen porte de Pantin, Corentin Cariou eller porte de la Villette. Vid parkens södra ingång finns en informationscentral där du kan få information om parkens evenemang och attraktioner.

Karta

{loadposition user_googlemaps}