Moulin Rouge

Moulin Rouge

Kabaréernas högborg Moulin Rouge är en vida känd nöjesinrättning i närheten av stadsdelen Montmarte. Röda kvarn, som namnet betyder, byggdes för mer än 100 år sedan och är berömd för sina cancanföreställningar.

Historia

Moulin Rouge anses vara födelseplatsen för den franska, förföriska cancandansen. Sedan föreställningarna drog igång i slutet av 1800-talet har dansen utvecklats till fullfjädrade kabaréer som spridit sig över hela Europa. Moulin Rouge är flitigt porträtterat både i konst, litteratur och på film.

Föreställningar

Föreställningarna har sakta förvandlats från vulgära och erotiska till mer atletiska och akrobatiska nummer

I dag är Moulin Rouge ett populärt turistmål som fortfarande erbjuder burleska dansföreställningar för vuxna besökare. Men själva föreställningarna har sakta förvandlats från vulgära och erotiska till mer atletiska och akrobatiska nummer. Sång och dans, men även akrobater och clowner ingår i kabaréerna som sätts upp i dag.

Praktiskt

Du når Moulin Rouge via tunnelbanestationen Blanche. Vill du se en föreställning och äta middag får du räkna med att priset för en sådan helkväll börjar på 175 euro om du bokar på plats. Bokar du i förväg genom Paris.se kan vi erbjuda samma sak, oftast till ett något lägre pris. Gå in på vår partnersite och läs mer om föreställningen och boka dina biljetter: Boka Moulin Rouge biljetter.

För ett ännu bättre erbjudande kan du boka en helkväll med middag i Eiffeltornet, båttur på Seine och sedan kvällsshowen på Moulin Rouge. För att läsa mer om det erbjudanet går du in här: Boka båttur, middag i Eiffeltornet och Moulin Rouge

Karta

{loadposition user_googlemaps}