Les Halles

Les Halles

Den gamla marknadsplatsen Les Halles ser kanske inte särskilt speciellt ut vid en första anblick. Det beror på att allt det roliga ligger under gatunivå. Här hittar du skulpturer, fontäner, vacker mosaik, ett vaxmuseum och ett modernt, underjordiskt köpcentrum.

Historia

Les Halles var under många år den centrala marknadsplatsen i Paris

Les Halles ligger i stadens första distrikt, och var under många år den centrala marknadsplatsen i Paris. I mitten av 1800-talet byggdes det skal av glas och stål som blivit platsens landmärke. Genom åren har Les Halles genomgått massiva renoveringar.

Shopping

Skulle du råka ut för en regnig dag i Paris är Forum des Halles ett utmärkt utflyktsmål

I dag är Les Halles inte längre en regelrätt marknadsplats, utan ett modernt, underjordiskt köpcentrum i flera våningar. Skulle du råka ut för en regnig dag i Paris är Forum des Halles ett utmärkt utflyktsmål med butiker, barer, biografer och restauranger under ett och samma tak.

Praktiskt

Du kan nå Les Halles till fots eller från flera tunnelbanestationer, bland andra Les Halles, Châtelet, La Défense och Mairie des Lilas. Butikerna har öppet mellan klockan 10.00 och 20.00 alla dagar utom söndag.

Karta

{loadposition user_googlemaps}