Ta dig runt i Paris

Ta dig runt

Kollektivtrafiken i Paris är praktisk med sina biljetter som gäller för både tunnelbana, buss och spårvagn. Taxi är desto dyrare, men att själv hyra bil är enkelt och relativt billigt.

Tunnelbana

Paris metro (tunnelbana) utgörs av ett cirka 380 stationer som täcker in stadens alla områden. Som turist kan det vara knepigt att lära sig systemet med alla trappor och gångtunnlar på stationerna. Se till att hamna på rätt sida om perrongen. Tunnelbanan stänger runt midnatt.

Buss och spårvagn

Busstrafiken går genom hela Paris medan spårvagnstrafiken bara finns i stadens ytterkanter. Alla linjer är anknutna till tunnelbanenätet. Busstrafiken är vanligtvis igång mellan klockan 06.30 och 20.30.

Biljetter

Biljetter gäller för både tunnelbana, buss och spårvagn, och du kan byta färdmedel på samma biljett inom 90 minuter

Du kan välja mellan enstaka biljetter, turistkort eller att lösa biljett ombord på bussen. Biljetter gäller för både tunnelbana, buss och spårvagn, och du kan byta färdmedel på samma biljett inom 90 minuter. Priset beror på hur många zoner du ska åka. Se till att din biljett är giltig innan du kliver på – en ogiltig biljett ger böter på plats när det är kontroll.

Taxi

Taxan är något dyrare än i Sverige, men utbudet är stort.

Hyrbil

Det är relativt billigt och enkelt att hyra bil i Paris, men det kan vara svårt att köra själv om man saknar erfarenhet av att köra i stora städer.