Långtidsboende

Vill du stanna en längre tid i Paris? Då finns det gott om boendealternativ efter olika önskemål. Du kan hyra hus, lägenhet eller stuga, boka lägenhetshotell eller om du är ute i god tid – byta din egen bostad mot någons i Paris.

Hus och lägenhet

Hus passar bäst för dig som kan tänka dig att bo lite utanför staden

Ett relativt billigt sätt att bo i Paris under en lite längre tid är att hyra lägenhet eller hus. Hus passar bäst för dig som kan tänka dig att bo lite utanför staden. I hela Frankrike kan man också hyra så kallade gîtes. Det är delar av hus eller lägenheter som byggts om med statliga medel och hyrs ut av privatpersoner. Gîtes finns främst längre ut mot landsbygden.

Vi har fått några frågor om Internet och bredband, eller i dessa fall avsaknaden av Internet i den lägenhet som man hyr. I några fall har det alltså hänt att det inte finns uppkoppling av flera olika skäl. Ett tips som vi kan förmedla är att man tar med sig sitt mobila bredband och router från Sverige, men det gäller givetvis att välja/ha en operatörer som tillåter EU surf. Så jämför de olika abonnemangen för mobilt bredband på exempelvis https://abonnemang.se/mobilt-bredband/ och se vilka erbjuder surf i EU.

Lägenhetshotell

Servicen är densamma som på ett vanligt hotell, men lägenheterna fungerar som självhushåll.

Vill du inte bo så långt ifrån staden är lägenhetshotell ett bra alternativ. Servicen är densamma som på ett vanligt hotell, men lägenheterna fungerar som självhushåll. Dessa lägenheter hyrs oftast ut per vecka.

Byta bostad

Genom att byta bostad med någon som bor i eller kring Paris kan du spara en rejäl slant. Dessutom får du chansen att hamna på någon mindre känd plats, långt från stressiga turiststråk. Det finns förmedlingar som sköter bostadsbyten. Tänk på att anmäla intresse i god tid.