Stadsdelar

Stadsdelar

I Paris pratar man om de 20 olika stadsdelarna när man beskriver var man befinner sig eller var någonting ligger. Därför kan det vara bra att skaffa sig en överblick över hur distrikten är ordnade och vad de innehåller.

Systemet för stadsdelarna

Varje distrikt har även ett namn.

Paris 20 stadsdelar snirklar sig ut från stadskärnan där distrikt ett ligger. Sedan slingrar sig distrikten längre ut från centrum i nummerordning. Varje distrikt har även ett namn.

Glöm inte utkanterna

De innersta stadsdelarna anses vara finast, så som Louvre och Bourse (distrikt ett och två). Men även områden längre ut kan vara värda ett besök. Till exempel Passy, det sextonde distriktet i sydväst som omges av Seine och den vackra parken Bois de Boulogne. Här finns mängder av överdådiga paradvåningar att betrakta.

Pulserande nattliv

Här hittar du Place des Vosges som anses vara det mest romantiska torget i hela Paris.

Kvarteret Marais sträcker sig genom både distrikt tre och fyra. Här hittar du Place des Vosges som anses vara det mest romantiska torget i hela Paris. Här finns också flest klubbar och barer för homosexuella, en mängd olika restauranger och ett pulserande nattliv.

Livlig atmosfär

Quartier Latin utgör stadens femte och sjätte distrikt och ligger på den västra stranden av Seine. Här finns flera utbildningsinstitutioner, men stadsdelen är även känd för sin livliga atmosfär.