Resa som kärlekspar

Resa som kärlekspar

Paris är inte romantikens huvudstad utan anledning. Här finns otaliga stämningsfulla platser där förälskade kan gå hand i hand, och oräkneliga frierier har uttalats i toppen av Eiffeltornet.

Utsikten talar för sig själv

Romantiskt boende

Det fyrstjärniga hotellet Jeu de Paume ligger så centralt det bara går att komma i Paris. Omgivningarna består av det romantiska kvarteret Ile Saint Louis, där ni kan promenera arm i arm och slinka in på mysiga kaféer. De flesta hotell kan hjälpa er att tillföra romantik till ert boende. Be till exempel om att få fräscha blommor och champagne på rummet när ni anländer.

Romantiska restauranger

Utbudet av romantiska restauranger i Paris är alltför stort för att kunna nämna alla. Men två exempel är Bel Canto där servitörerna sjunger opera för gästerna, och Le Jules Verne i Eiffeltornet. Utsikten talar för sig själv.

Romantiska aktiviteter

Romantiska aktiviteter i staden beror lite på årstid. Mellan december och februari kan ni åka skridskor på Eiffeltornets första plattform över marken. Åker ni när det är lite varmare kan ni packa matsäcken och ta tåget till slottet i Versailles. Där kan ni njuta av vädret, maten och varandra i slottets omgivningar.