Resa för nattlivet

Resa för nattlivet

Paris är känt som en stad av ljus och gör verkligen skäl för det epitetet. Inte ens den mest skeptiska, världsvana besökaren kan låta bli att charmas av Paris efter solnedgången. Hur får du då ut det mesta av en natt i Paris? Här följer några goda råd.

För en kväll i lyx och glamour – mingla omkring i barerna längs Champs Élysèes

Välj stadsdel

Du kan utan svårigheter få till en helkväll i Paris utan att behöva flänga runt från ena änden av staden till den andra. För en kväll i lyx och glamour – mingla omkring i barerna längs Champs Élysèes. Trivs du bättre i mer bohemiska och intima miljöer – prova på de flytande barerna och klubbarna längs floden Seine och kanalen St. Martin. För det bästa utbudet av gayklubbar – håll dig runt Marais.

Caféer och restauranger

Parisborna äter middag sent på dagen. Allt innan klockan 20.30 ses snarare som aptitretare inför den ”riktiga” måltiden. Restauranger och kaféer i staden håller öppet därefter, ofta långt efter midnatt. Vill du gå till en särskild restaurang bör du kontrollera öppettiderna i förväg. Det kostar ofta lite mer att äta på uteserveringar.

Praktiskt

Tänk på att tunnelbanan slutar gå klockan 01.00 på vardagar och klockan 02.15 på helgerna. Se till att ha pengar över till taxi när kvällen är slut. Håll dig på rätt sida om lagen – ungdomar över 16 år får dricka vin och öl. 18 år gäller för starkare drycker.