Resa i jobbet

Resa i jobbet

Ska du till Paris i affärer så finns det en del saker att tänka på för att göra din resa så bekväm och tidseffektiv som möjligt.

Måltider och arbete hör ihop i den franska affärskulturen

Boende

Har du möjlighet att välja boende så bör du välja ett så centralt hotell som möjligt i Paris. Då hinner du se stadens allra största sevärdheter även om du bara är på besök ett par dagar. Många hotell är väl utrustade för arbetande gäster och erbjuder konferenslokaler, trådlöst internet, morgontidning och catering till dig som inte hinner gå ut och äta. Boka i god tid, och tänk på att priserna är lite högre mellan april och juni samt i september och november.

Måltider

Måltider och arbete hör ihop i den franska affärskulturen. Affärsmöten hålls ofta under långa frukost- lunch eller middagsmöten, och inkluderar oftast generösa mängder vin. Den som bjuder in till affärsmötet förväntas stå för notan.

Praktiskt

Spara tid genom att checka in dig på flyget hem via internet eller SMS. Kolla innan du reser vilka sådana alternativ som finns för ditt flygbolag. Om du inte har fått obegränsade resekostnader beviljade bör du tänka på att det kan bli kostsamt att använda mobiltelefonen utomlands. Hör efter vad som gäller för din operatör. Taxi kan vara svårt att få tag på överallt. Be hotellet boka bil åt dig i förväg om du har ett strikt schema att följa under din vistelse.