Parisfinalen: Söderling föll mot Nadal

Nadal besegrade Söderling

Robin Söderling hade kanske världens svåraste tennismatch framför sig. Nadal på grus i en stor Grand Slam-final. Samtidigt var Robin sliten av tidigare matcher, men även om han hade varit i toppform skulle Nadal ha varit mycket svårslagen. Gruskungen som hade med sig otroliga 15-0 i matchfacit besegrade Robin med 6-4, 6-2 och 6,4. För båda spelarna var Grand Slam-finalen i Paris kanske den viktigaste i deras karriärer. Inte minst för Robin Söderling som nu är ett stort svenskt tennishopp med siktet inställt på vinst.

Vår största svenska tennisspelare hade en mardröm framför sig. Trots vinsten mot Roger Federer i kvartsfinalen var schweizaren ändå inte det svåraste motståndet Robin skulle möta under turneringen. Trots vinst mot Nadal föregående år var det exakt samma man som skulle besegras åter igen. Slå Nadal på grus, i en final… En av tennisvärldens svåraste uppgifter och en enorm press mentalt för Robin Söderling.

Tre raka set för Nadal

Finalmatchen varade i två timmar och 18 minuter, och Nadal vann 3-0 i set: 6-4, 6-2 och 6-4. Rafael Nadal ägde större delen av matchen och spelade otroligt bra defensivt.
– Många bollar som är vinnare mot andra får han tillbaka. När man slagit fyra vinnare vänder han istället, berättar Robin Söderling.

Det var endast under den första timmen som Söderling kunde utmana Nadal. Överlag såg gruskungen fruktansvärt stabil ut, till skillnad mot svensken som såg aningen ängslig ut. Man kan påstå att Nadal körde över Söderling, men det hade han gjort med nästan vilken världsspelare som helst. Den Mallorcafödde tennisspelaren är efter matchen rankad som världens bästa tennisspelare.
– Han spelade otroligt bra, säger Robin Söderling.

Robin – en världsspelare

Trots förlusten är Robin idag en världsspelare att räkna med. Mats Wilander och Björn Borg tror på en stark och framgångsrik karriär för Robin. Han tjänade ihop 5,5 miljoner som tvåa i finalmatchen. Det kan jämföras med Nadals närmare 11 miljoner. Rafael Nadal tog sin femte Grand Slam-titel och den femte i Franska öppna.