Fotofestival i Paris

Om du skulle vara i Paris mellan den 10 och 13 november, så får du inte missa att besöka fotoutställningen Paris Photo som går av stapeln för femtonde året i rad. Detta år har festivalen afrikanskt fotografi som tema, och har flyttats till nya, prestigefyllda lokaler.

När fotofestivalen Photo Paris invigs i år så är det med pompa och ståt. Festivalen har i år nämligen flyttat sin huvudutställning till fantastiska Grand Palais, en byggnad som anses vara ett arkitektoniskt mästerverk och konstverk i sig. Festivalen går av stapeln för femtonde året i rad och dess profil och betydelse inom fotovärlden har bara vuxit sig starkare för varje år.

Just detta år har festivalen afrikanskt fotografi som speciellt tema, vilket innebär att huvudutställningarna kommer att bestå av verk från aktuella afrikanska fotografer. Afrika, som kontinent, är under stor förändring och konstnärer därifrån blir ett allt vanligare inslag hos gallerier i Europa och USA. Total så är i år 118 fotogallerier representerade hos festivalen och verken som kommer att visas upp representerar fotografer från 39 länder.

Om du således är i Paris mellan den 10 och 13 november så se till att besöka huvudarenan Grand Palais som ligger på Avenue Winston Churchill. Här kommer du att kunna ta del av mer information om vilka andra gallerier du kan besöka, utifrån vad du är speciellt är intresserad av. Besök också festivalens hemsida: http://www.parisphoto.fr