Modern musikfestival – Inrockuptibles

Paris är känt för mycket när det kommer till kultur. De flesta associerar fritt till lyxigt mode, konst eller varför inte mat, när de tänker på staden. Men vad som ofta kommer i skymundan är stadens moderna musikliv. Om du befinner dig i Paris i början av november så bör du inte missa att besöka den kreddiga musikfestivalen Festival les Inrockuptibles, som bjuder på musik av världsklass.

Festival les Inrockuptibles är en årlig musikfestival i Paris, som sedan starten 1990 arrangeras av musiktidningen Les Inrockuptibles. Genom åren har festivalen haft besök av en rad olika storheter såsom Pete Doherty, Franz Ferdinand och även det Svenska bandet I'm from Barcelona, för att bara nämna några namn. Festivalen är inriktad mot modern pop, med det alternativa som ledstjärna, och under festivalens dagar samsas världsstjärnor tillsammans med mindre kända, franska band.

Om du skulle vara i Paris mellan den 2:e och 8:e november, så missa då inte att besöka någon av alla de konserter som festivalen har att erbjuda. Du kommer då få se en del av Paris som få har sett och än mindre pratar om. Festivalen är utspridd på fem olika arenor och har i år liveakter som vittnar om den etablerade status som festival fått i franskt musikliv. Bland annat så kan du under veckan se akter som James Blake, Florence and the Machine, Friendly Fires och The Dum Dum Girls. Eller varför inte det franska bandet Concrete Knives?

För att enklast få en uppfattning om var arenorna är och vilka band som spelar så rekommenderar vi ett besök på festivalens officiella hemsida: http://blogs.lesinrocks.com/festival-les-inrocks