Disneyland Resort Paris

Disneyland Resort Paris

Paris näst största turistmagnet ligger faktiskt 35 kilometer utanför staden. Varje år besöker ungefär 12,4 miljoner turister Disneyland Resort Paris.

Förutom nöjesparkerna har Disneyland även restauranger, livekonserter, tennis- och skridskobana samt en golfbana

Nöjesparken

Den ursprungliga delen av anläggningen kallas Disneyland Park och är indelad i fem zoner. Här finns 47 olika åkattraktioner och sju närliggande Disney-hotell. Zonerna är 1800-talsområdet Frontierland, Adventureland med sina berg- och dalbanor, Fantasyland med attraktioner ur de klassiska Disney-filmerna, framtidsområdet Discoveryland och butiksgatan Main Street USA i 1920-talsstil.

Walt Disney Studios

En nyare del av anläggningen är Walt Disney Studios. Området är indelat i fyra zoner med varsin avdelning för filminspelning. Här är attraktionerna inspirerade av nyare Disney-filmer.

Mer än karuseller

Förutom nöjesparkerna har Disneyland även restauranger, livekonserter, tennis- och skridskobana samt en golfbana. På hotellen finns dessutom fitness- och simanläggningar.

Praktiskt

Det tar 35 minuter med pendeltåg från Paris centrum. Under sommaren är det i regel öppet mellan klockan 10.00 och 23.00 dagligen. Inträdet kostar 52 euro för en dag, och något mindre för flera dagars vistelse.