Shoppa loss i Paris

Det är inte helt fel att säga att Paris har lika många ansikten som besökare. För en del är det kärlekens stad, för andra är det modets och för vissa är det konstnärernas plats på jorden. Men vad Paris än kommer att bli för dig, så är det viktigt att du inte du inte stressar upp dig över allt som här finns att se. Och om du ändå känner dig stressad så kommer här en snabb guide till hur du bäst bör shoppa dig runt i denna modets huvudstad, utan att spräcka din resebudget.

Under din shoppingrunda i Paris, bör du för det första tänka på att hålla dig borta från de stora kommersiella varuhusen. Dels så kommer priserna här vara förhållandevis höga och sedan kommer din shopping inte att bli specifik för staden som sådan. Försök istället att börja din runda med att besöka de mysiga Marais-kvarteren, där fantastiska vintage-butiker varvas med hemtrevliga kaféer och bagerier. Till exempel så kan gatorna Rue des Rosiers och Rue des Francs Bourgeois rekommenderas skarpt. I butikerna på dessa gator hittar du allt från modekläder till konst och smycken, och priserna är inte alls så tilltagna som man vid första intrycket kan tro.

När du sedan tröttnat på vintage och känner att du trots allt vill ha en mer exklusiv touch på dina inköp, kommer du troligtvis att bege dig till de två exklusiva shoppinggatorna Rue du Faubourg St-Honoré och Champs-Elysées, där världens främsta modevaruhus trängs. När du gått där en stund och besviket konstaterat att den konfektion som säljs där är på tok för dyr, men trots allt känner att du vill komma hem till Sverige med något exklusivt plagg för din garderob, är det bara att bege dig till butiken Ding Fring. Butiken ligger på 40 rue de Pyrénées, 20th, och erbjuder i mångt och mycket samma märkeskläder men till mycket lägre priser.

Med denna shoppingrunda kommer du som besökare att få en mer intressant och nyanserad shoppingupplevelse, som inte får din plånbok att gapa tomt.